Perfüzyon (Fakülte)

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


PERFÜZYON

SAY



       Perfüzyon Bölümü Nedir?


       Kalp ve/veya büyük damarlarda yapılacak müdahalelerde ilgili uzman tabipler gözetiminde kalp akciğer makinasını kullanarak beden dışı kan dolaşımını yöneten bilim dalıdır. Bu meslek mensubuna perfüzyonist unvanı verilmektedir. Sağlık Bakanlığı kuralları çerçevesinde perfüzyonist olmak için 4 yıllık perfüzyon lisansı ya da perfüzyon yüksek lisansı eğitimi alınması şartı bulunmaktadır. 


       Uzmanlık İçin Mesleki Bilginin Yanı Sıra İnsan İlişkilerinin de Önemi Bulunuyor


       Perfüzyonistlerin sorumlulukları arasında kalp-akciğer makinesini kurup ameliyat süresince makine yardımıyla kan dolaşımının devamını sağlamak, karaciğer nakli sırasında dolaşımı sağlayan makine ile diyaliz makinesini kurup çalıştırmak yer almaktadır. Alan bilgisinin yanı sıra ameliyathane ve anestezi hizmetleri yönetimi hakkında bilgi sahibi olması; hasta, hasta yakınları ve diğer sağlık çalışanlarıyla etkili iletişim kurabilmesi gerekmektedir.


       Ülkemizde kalp hastalıklarının en yaygın kronik hastalıklar arasında olması ve her kalp damar cerrahına ikişer perfüzyonist istihdam edilmesi kapsamında meslek uzmanlarına yoğun ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık alanında geleceği parlak önemli meslekler arasında yer almaktadır.




       Perfüzyon Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?


       Perfüzyon Bölümü temel bilimler ve mesleğe özgü derslerle birlikte teorik bilgi ve pratik becerilerle donanımlı birer Perfüzyonist olarak mezun olmalarını hedefleyen dört yıllık öğretim programı sunmaktadır. Bu programda verilen dersler genel hatlarıyla temel bilimler kapsamında Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji, Farmakoloji gibi bilimsel temelleri verecek derslerin yanında özellikle Perfüzyona Giriş, Kardiyopulmoner Bypass, Kan Ürünleri Transfüzyonu ve Kanı Koruma Teknikleri, Kardiyak Anestezi, Ekstrakorporeal Yaşam Desteği ve Monitörizasyonu, Kalp Hastalıkları, Yetişkin ve Pediatrik Hastalarda Perfüzyon gibi mesleğe yönelik dersler bulunmaktadır.


       Perfüzyonistlerin Çalışma Alanları Nelerdir?  

       Perfüzyon Bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, eğitim araştırma hastanelerinde ve özel sağlık kuruluşlarında görev yapabilmektedirler.





BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc